Кенні: Ірландія прагне до 12,5 процентної CIT ставки

Кенні: Ірландія прагне до 12,5 процентної CIT ставки Вулиця Ірландії

Прем’єр-міністр Ірландії Енда Кенні підтвердив свою прихильність до 12,5 процентної ставки корпоративного податку “від точки зорової податкової визначеності.”

У своєму виступі перед Американською торговою палатою Комерційної Ірландії (AmCham Ірландії), Кенні зазначив, що ставка не зміниться, і визнав, що, “це є важливим елементом для розгляду з американськими інвесторами приїжджаючих сюди в Ірландію.”

Боб Севідж, президент Американської торговельної палати Ірландії, підтримує заяву Кенні. За його словами, палата “глибоко цінує однозначну декларацію прем’єр-міністра про те, що його уряд буде стійко захищати нашу кровну репутацію як про-бізнесової країни, яка визначається справедливістю і визначеністю обробки.”

У своєму завданні попереднього бюджету, AmCham Ірландії наголосила на необхідності Ірландії “еволюціонувати корпоративний податковий режим у відповідь на пост-ОПП пейзажу, щоб залишатися конкурентоспроможними.”

Коментарі Кенні пізніше продублював міністр фінансів Майкл Нунан. “Ми могли б практично поставити його на прапор прямо зараз, тому що всі на міжнародному рівні знають, що цей показник становить 12,5 відсотка. Насправді, коли підприємці думають про Ірландію, вони автоматично думають за 12,5 відсотків. Але тільки в разі, якщо є сумніви, я буду підтверджувати цей бюджет ще раз в цьому році “, сказав Нунан.

Нунан додав, що уряд не знаходиться під тиском з боку Європейського союзу (ЄС), щоб змінити швидкість в результаті рішення Комісії, яке надав Ірландії селективний податковий режим для Apple. “Європейська комісія визнає, що право встановлювати податкові ставки є питанням для суверенних урядів, це не для Європи або Європейської Комісії”, пояснив він.

Автор: Сергій Панов
керуючий партнер Finance Business Service
Замовити послугу

з нашими фахівцями