Введіть номер, приклад +380777777777

Рада ЄС узгоджує наступні дії міжнародної податкової реформи

Рада ЄС узгоджує наступні дії міжнародної податкової реформи Флаг Європейського Союзу

6 грудня, Європейська Рада з економіки та фінансів (ЕКОФІН) на засіданні узгодила ряд заходів щодо поліпшення міжнародного дотримання податкового законодавства.

Конкретно, ЕКОФІН надає доступ для податкових органів до інформації, відповідальної за запобігання відмивання грошей; досягли загальної згоди з питань про проект Директива, що націлився на закриття “гібридних невідповідностей” з податковими системами трьох країн; і прийняли рішення з приводу пропозиції відновити спільну консолідовану корпоративну податкову базу (CCCTB).

Директив з обміну інформації про бенефіциарних власників компаній призначений для того, щоб підтримати податкові органи контролюючи правильне застосування податкових правил, тим самим допомагаючи запобігти ухиленню від сплати податків і податкове шахрайство.

На другому етапі після інтенсивних дискусій, Рада погодилась стабілізувати документ для більшості положень плану директива про гібридні невідповідності, залишаючи тільки два питання, щоб вирішити їх в найближчі тижні: правила, які дозволили б державам-членам застосовувати обмежені пільги і дата реалізації.

“Дана директива буде перешкоджати корпоративним платникам податків експлуатувати нерівності між податковими юрисдикціями, скорочуючи їх загальні податкові зобов’язання”, сказав словацький міністр фінансів і голова Ради Пітер Казимир. “Такі угоди широко поширені і вони призводять до розмивання оподатковуваних баз корпоративних платників податків в ЄС.”

Він сказав, що таким чином, їх робота доводить, що вони серйозно ставляться до боротьби з незаконними податковими методами в ЄС, як і міжнародні рівні в взаємодії і співпраці з G20 і ОЕСР.

В підсумку, Рада прийняла перелік рекомендацій, що стосуються поновлень проекту CCCTB Європейської комісії. Ця ініціатива призведе до введення узгоджених правил про обчислення податкової бази компанії у всіх країнах-членах ЄС. Після цього, податкові доходи будуть зібрані і розподілені між державами-членами шляхом формулярного розподілу, при якому доходи будуть розподілені на підставі таких чинників, як товарообіг, продаж та рівні трудової зайнятості населення.

Рада заявила, що, для початку, країни-члени ЄС повинні “сконцентрувати свої зусилля на правилах обчислення податкової бази і, зокрема на нових форс-мажорах відновленої законодавчої ініціативи”.

Автор: Сергій Панов
керуючий партнер Finance Business Service
Замовити послугу

з нашими фахівцями