ул. Антоновича, 72/74 03150 Киев, Украина
+38 044 498 56 40, info@fbs-group.com
Пн-Пт з 08:00 до 19:00 Київ
Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777

Шрі-Ланка, податкові реформи

Реформи в Шрі-Ланці

Шрі-Ланка планує внести кардинальні зміни в податковій політиці та управлінні в рамках економічної програми, яка підтримується за допомогою кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Обидві сторони дійшли згоди про 36-місячне фінансування на суму близько USD 1.5 млрд.

Економічна програма спрямована на збільшення продуктивності, що дозволить зменшити бюджетний дефіцит і державний борг, а також послабити тиск на платіжний баланс, йдеться в повідомленні Фонду.

“Програма влади за підтримки МВФ фокусується на комплексі реформ в податковій системі Шрі-Ланки – ліквідації пільг і спеціальних тарифів, розширенні податкової бази та створенні податкової системи, яка є простою, ефективною та більш справедливою,” сказав Тодд Шнайдер, глава місії МВФ в Шрі-Ланці.

Уряд буде прагнути підвищити співвідношення податків до ВВП до близько 15 відсотків до 2020 року за рахунок реалізації нового закону про внутрішні доходи, реформи ПДВ та митного кодексу. 2 травня 2016 року, Шрі-Ланка підвищила свою ставку податку на додану вартість з 11 до 15 відсотків, щоб зміцнити фінанси нації.

Автор: Сергій Панов
керуючий партнер Finance Business Service