Ставка корпоративного податку 2016

Ставка корпоративного податку 2016 Корпоративний податок 2016

Великобританія – Основна ставка корпоративного податку з 1 квітня 2016 року встановлена на рівні 20%. Цей показник знизиться до 19% станом на 1 квітня 2017 року, та до 18% станом на 1 квітня 2020 року.

Гонконг – Податок стягується за ставкою 16,5% для компаній, що здійснюють підприємницьку діяльність у Гонконзі та 15% для підприємств без юридичної особи.

Ірландія – Стандартна ставка корпоративного податку на доходи від торгівельних операцій складає 12,5% та 25% на доходи, отримані від неторгових.

Кіпр – Ставка податку становить 12,5%. Деякі види доходів, оподатковуються за спеціальними ставками 17% (дивіденди), 30% (відсотки) та 3% (орендна плата).

Латвія – Ставка складає 15%.

Беліз – Всі нерезиденти, які мають будь-які оподатковуваних надходжень з Белізу, зобов’язані платити податки на підприємницьку діяльність таким чином: Дивіденди – 15%, страхові внески – 25%, відсотки по кредитах – 15%, плата за управління – 25%, оренда машин та устаткування – 25%, технічні послуги – 25%.

Британські Віргінські острови – Немає податку на прибуток.

Об’єднані Арабські Емірати – Податок на прибуток в даний час застосовується на нафтові та газові компанії та філії іноземних банків. Нафтові та газові компанії, підлягають ставкам 50% 55%, в залежності від Емірату.

Панама – Стандартна ставка становить 25% від чистого прибутку, альтернативний мінімальний податок 1,17% від валового оподатковуваного доходу.

Сейшельські острови – Оподатковуваний дохід до 1 млн оподатковується за ставкою 25%, дохід понад 1 млн оподатковується за ставкою 33%. Компанії з обігом менше 1 млн оподатковуються за ставкою 1,5% від обігу. Спеціальні ставки використовуються до певних підприємств.

Чехія – Ставка становить 5% для основних інвестиційних фондів та 0% для пенсійних фондів (з деякими винятками).

Естонія – Ставка корпоративного податку становить 20%.

Автор: Сергій Панов
керуючий партнер Finance Business Service
Замовити послугу

з нашими фахівцями