Введіть номер, приклад +380777777777

Корпоративна ставка податку для малих підприємств в Канаді

Корпоративна ставка податку для малих підприємств в Канаді малі підприємства Канаді

Ліберальний уряд Канади заморозив ставку податку на малі підприємства, незважаючи на передвиборчу обіцянку скоротити її на протязі наступних трьох років.

Міністр фінансів зазначив, що корпоративна ставка податку для компаній, що заробляють менше $ 500000 на рік залишиться на рівні 10,5 відсотків. Це нижче, ніж 15 відсотковf ставка загального корпоративного податку, але буде скасовано скорочення до 9 відсотків.

“Це велике порушення обіцянки,” сказав Ден Келлі, президент Канадської федерації незалежного бізнесу.

Близько 3,5 мільйона компаній кваліфікуються як малі підприємства, в тому числі 2,4 мільйона приватних підприємців. В результаті заморожування ставки, малі підприємства платитимуть на суму близько $ 900 млн більше податків в 2019 році, в порівнянні з тим, що було заплановано.

Також уряд розраховує зібрати понад $ 11 млрд протягом наступних п’яти років з допомогою різних заходів, спрямованих на посилення корпоративної податкової системи, в тому числі жорстких перевірок компаній та закриття лазівок, які використовують транснаціональні корпорації, щоб захистити доходи від оподаткування.

Уряд встановлює федеральний податковий кредит на суму до $ 5000 для індивідуальних інвесторів з 2016 року.

Автор: Олена Кутова
старший юрист компанії Finance Business Service
Замовити послугу

з нашими фахівцями