Finance Business Service
ул. Антоновича, 72/74 03150 Киев, Украина
+38 044 498 56 40, info@fbs-group.com
Пн-Пт з 08:00 до 19:00 Київ
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777

Програма отримання ВНЖ в Португалії (Golden Residence Permit)

Португалія є найзахіднішою країною Європи. Протягом довгого часу її колонії розташовувалися в Америці, Африці та Азії, що послужило формуванню однієї з найбільш глобалізованих націй.

Близько 30% економіки країни припадає на промислове виробництво, хоча останнім часом стрімко зростає її активність в сфері надання бізнес-послуг. В державі також широко розвинений туризм, зосереджений, головним чином в районі Алгарве, розташованому на півдні країни. Там же знаходиться один з трьох міжнародних португальських аеропортів. Португалія входить до складу Шенгенської зони.

У жовтні 2012 року уряд Португалії запустив програму отримання ВНЖ через інвестиції Golden Residence Permit Program.

Умови програми отримання ВНЖ в Португалії

Програма розроблена для громадян країн, які не є членами Євросоюзу. ВНЖ дозволяє подорожувати по території 26 країн Шенгенської зони без візи, однак вимагає знаходження в Португалії протягом 35 днів за 5 років тобто 7 днів на рік.

Для того, щоб отримати посвідку на проживання, кандидат повинен вибрати один з декількох варіантів інвестування:

  1. Купівля нерухомого майна на суму не менше 500 000 євро.
  2. Придбання нерухомого майна на суму не менше 350 000 євро з подальшою реконструкцією. При цьому у вартість включені як ціна самої нерухомості, так і витрати на ремонт і реставрацію.
  3. Депозит в португальському банку, покупка акцій або облігацій місцевих компаній, державних паперів вартістю не менше 1 000 000 євро.
  4. Інвестування не менше 350 00 євро в науково-дослідницьку діяльність установ.
  5. Інвестування не менше 250 000 євро в розвиток художнього виробництва, а також для відновлення і збереження культурної та природної спадщини Португалії.
  6. Інвестування не менше 500 000 євро на придбання паїв в інвестиційних або венчурних фондах для капіталізації малих і середніх підприємств.
  7. Забезпечення і реєстрація в Службі соціального страхування як мінімум 10 робочих місць.

Мінімальна сума інвестування по всім перерахованим вище пунктам, за винятком пункту №3, може бути скорочена на 20% при здійсненні інвесторської діяльності в менш популярних районах (менше 100 чоловік на км2 або ВВП нижче 75% від середнього показника по Португалії).

Процедура і строки розгляду заяви

Перший етап передбачає вибір претендентом способу інвестування та проходження ним попередньої перевірки на достаток. Якщо перевірка пройдена успішно, кандидат повинен внести авансовий платіж.

Головному заявнику належить двічі приїхати в Португалію. Під час першого приїзду (2-4 робочих дні) необхідно зареєструвати рахунок в місцевому банку, оформити доручення і проконсультуватися з фахівцями з нерухомості і податків.

Пакет необхідних документів для подачі заяви:

  • Чинний паспорт.
  • Віза.
  • Заява, що дає право Службі у справах іноземців та кордонів Португалії (SEF) на проведення перевірок на наявність судимості та кримінальної історії у заявника.
  • Довідка про відсутність судимості, видана уповноваженим органом країни приналежності або країни, в якій заявник проживає не менше 1 року.
  • Документ, що підтверджує інвестиційну діяльність.
  • Аффідевіт про виконання вимог до мінімального терміну і обсягу інвестиційної діяльності, підписаний інвестором.
  • Заява, що підтверджує відсутність заборгованості, видана Державною службою податкового і митного контролю Португалії та Департаментом соціального страхування (тільки при виборі варіанту надання 10 робочих місць).
  • Квитанція про оплату державного мита за розгляд заяви.

Другий раз необхідно прибути до Португалії (1 день) всім членам сім'ї для надання біометричних даних і особистої подачі заяви на отримання ВНЖ. Термін дії Golden Residence Permit - 1 рік з дня видачі - можна двічі продовжити на 2 роки. Тобто, в цілому ВНЖ в Португалії може діяти 5 років.

Громадянство

Якщо всі умови програми дотримані, то, проживши на території Португалії 6 років, заявник має право претендувати на отримання громадянства. Для цього йому треба скласти іспит на мінімальне знання португальської мови (А2) і підтвердити відсутність судимостей з позбавленням волі терміном від 3 років.

Оподаткування

Для фізосіб-нерезидентів Португалії передбачена пільгова податкова ставка 25% на доходи, отримані на території країни (робота за наймом, пенсія та ін.). Процентні доходи, доходи від здачі майна в оренду, дивіденди і приріст капіталу оподатковуються за ставкою 28%.

Для нових резидентів Португалії, які мають намір постійно проживати на території держави, діє окремий податковий режим Non-Habitual Residents (NHR), що передбачає оподаткування доходу, отриманого на території Португалії, за фіксованою ставкою 20%. Цей режим стосується встановленого переліку професій, які вимагають високої кваліфікації.

Повністю звільнений від податків пенсійний дохід, а також дохід, отриманий від трудової або підприємницької діяльності за межами Португалії. Податки на майно, дарування або спадщину між батьками, дітьми та онуками відсутні.

Переваги програми Golden Residence Permit:

  • Низькі вимоги щодо обов'язкового проживання (всього 7 днів на рік).
  • Лояльна податкова система.
  • Можливість вільно переміщатися по 26 країнам Шенгенської зони.
  • Право претендувати на громадянство Португалії після 6 років проживання.

Замовити послугу

з нашими фахівцями

Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Використовуйте формат name@mail.com
Тільки літери, цифри і пробіли (від 2 до 30 знаків)

Залишились питання?

Замовте професійну консультацiю

Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777

Новини

#ВНЖ #Португалія
Португалія видала близько 6 000 “золотих віз”
Португалія видала близько 6 000 “золотих віз” У березні 2018 року на офіційному сайті Служби іноземців та кордонів Португалії (SEC) було опубліковано дані про учасників Golden Residence Permit – державної програми отримання виду на проживання через інвестиції. Програма була запущена 8 жовтня 2012 року і станом на 28 лютого 2018 року в...