Введіть номер, приклад +380777777777

JPMorgan планує запустити цифровий банк у Німеччині

JPMorgan Chase & Co. планує запустити цифровий банк у Німеччині як свій другий міжнародний споживчий форпост, що створить стартовий майданчик для подальшої експансії найбільшого американського банку в Європі.

Джерело:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-01/jpmorgan-plots-germany-consumer-bank-in-next-international-foray

Запуск запланований на кінець наступного року або початок 2025 року, а після цього банк розраховує вийти на ринки інших країн ЄС. JPMorgan наймає співробітників у Берліні і має намір зробити німецьку столицю своєю базою для споживчих операцій в ЄС, проте ці плани наразі не є публічними.

Нью-йоркський JPMorgan здійснив свій перший вихід за межі США наприкінці 2021 року, відкривши у Великій Британії роздрібний банк, що працює лише з цифровими технологіями та пропонує поточні рахунки. Банк планує представити кредитні картки на цій платформі вже цього року, а потім і персональні кредити, повідомляють неофіційні джерела.

Банківський ринок Німеччини є одним з найбільш конкурентних у світі. Переважна більшість із сотень кредиторів країни є невеликими, а їхня унікальна структура власності – багато ощадних банків належать муніципалітетам – означає, що вони перебувають під меншим тиском щодо отримання прибутку.

JPMorgan вже давно відмовився від дорогого підходу з великою кількістю відділень, який використовували його конкуренти Citigroup Inc. та HSBC Holdings Plc, коли розширювали свою діяльність за кордоном у минулі десятиліття. Ця стриманість виявилася завбачливою, оскільки поява фінтех додатків в останні роки змінила акцент міжнародних зусиль JPMorgan у роботі з клієнтами.

Зараз JPMorgan є одним з небагатьох великих американських банків, які розширюють свою присутність на міжнародному ринку. В той же час Citigroup знаходиться в процесі продажу більше десятка роздрібних підрозділів по всьому світу. А Goldman Sachs Group Inc. взагалі заявив про свій вихід зі споживчого банкінгу.

Все це свідчить про те, що все частіше великі банки з історією переглядають стратегії свого розвитку в сторону необанків з цифровими рішеннями.

Замовити послугу

з нашими фахівцями

Використовуйте формат name@mail.com
Тільки літери, цифри і пробіли (від 2 до 30 знаків)