. , 72/74 03150 ,
+38 044 498 56 40, info@fbs-group.com
Пн-Пт з 08:00 до 19:00 Київ
Only letter are accepted

Верховна Рада ухвалила законопроект “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю”

ВРУ підтримала в повторному другому читанні та в цілому законопроект “Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю” (№4666) з техніко-юридичними поправками. За даними агентства “Інтерфакс-Україна”, за документ віддали свій голос 285 народних депутатів.

Як зазначив голова комітету Верховної Ради з питань економічної політики Андрій Іванчук (фракція “Народний фронт”), представляючи законопроект у парламенті, наразі дане питання регламентується законодавством, ухваленим ще в 1991 році. Водночас, за словами урядовця, товариства з обмеженою відповідальністю є найпоширенішою формою бізнесу в Україні, і сьогодні їх нараховується понад півмільйона.

Також Андрій Іванчук додав, що стосовно законопроекту №4666 до другого читання надійшли 503 поправки, з яких було враховано 360.

Законопроект передбачає, що вартість частки ТОВ встановлюється станом на день перед зборами учасників ТОВ, на яких було ухвалено рішення про виключення учасника з ТОВ.

У перехідних положеннях документа міститься також положення про примусовий викуп частки учасником.