Finance Business Service
. , 72/74 03150 ,
+38 044 498 56 40, info@fbs-group.com
Пн-Пт з 08:00 до 19:00 Київ
Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Громадянство Мальти: програма індивідуального резидента

Основні переваги

Головна мета отримання мальтійського громадянства та пов’язаних із ним переваг залежать від планів кожного індивідуального інвестора. Однак у більшості випадків такі цілі й переваги включають:

  • отримання громадянства у стабільній країні-члені ЄС;
  • доступ до всіх інвестиційних можливостей на Мальті та у Європейському Союзі;
  • доступ до Шенгенської зони;
  • безвізовий в’їзд до понад 160 країн світу, включаючи США;
  • переваги податкового планування;
  • стабільна політична система;
  • доступ до якісних програм навчання та освіти.

Вимоги до кандидатів:

  • Основний заявник має бути не молодшим за 18 років;
  • Заявник має бути резидентом Мальти протягом 12 місяців, що передують видачі свідоцтва про натуралізацію;
  • Заявник зобов’язаний зробити внесок у економічний розвиток Мальти шляхом сплати невідшкодовуваного внеску до Національного фонду соціального розвитку Мальти (Malta National Development & Social Fund);
  • Заявник повинен протягом чотирьох місяців із моменту отримання попереднього схвалення (a Letter of Approval in Principle) надати підтвердження наявності глобального медичного страхування щонайменше €50 000 для основного заявника та кожного утриманця, а також підтвердження того, що вони матимуть це страхування на необмежений строк;
  • Заявник придбав нерухомість на Мальті з мінімальною вартістю €350 000, яка повинна залишатися в його власності щонайменше 5 років; або орендував житлову нерухомість на Мальті строком мінімум на 5 років при річній оренді щонайменше €16 000;
  • Основний заявник зробив інші інвестиції на Мальті на суму €150 000 (мінімум на 5 років).

Мінімальні вимоги до внеску

Наступні внески до Національного фонду соціального розвитку Мальти/Консолідованого фонду не підлягають поверненню:

При цьому €10 000 не підлягають поверненню незалежно від успіху заявки (€5 000 за Maltese e-Residence, а решту €5 000 має бути сплачено при поданні заявки). Баланс у розмірі €640 000 має бути внесено лише при успішному розгляді заявки.

Інші необхідні документи

Заявка має супроводжуватися завіреними документами заявників, що підтверджують особу та місце проживання, а також необхідні:

  • Офіційна довідка про відсутність судимості;
  • Доказ того, що основний заявник був резидентом Мальти упродовж 12 місяців, що передують видачі свідоцтва про натуралізацію;
  • Медичні свідоцтва того, що заявник та його утриманці не страждають від заразних хвороб і мають добрий стан здоров’я;
  • Підтвердження можливості забезпечувати кожного утриманця віком від 18 років. Окрім того, всі заявники віком від 18 років і старше зобов’язані бути особисто присутніми на Мальті для принесення клятви вірності.

Всі документи повинні бути нотаріально завірені, надаються англійською мовою.

Оподаткування

  • Інвестору, що став громадянином Мальти в рамках програми індивідуального інвестора, не обов’язково переводити своє оподаткування на Мальту. Однак, якщо заявник вважає це вигідним, він може вільно стати податковим резидентом Мальти;
  • Резиденти Мальти оподатковуються згідно до своїх доходів, отриманих у будь-якій точці світу;
  • Особи, що мають резидентство Мальти, але чиє фізичне місце проживання знаходиться за її межами, не оподатковуються на Мальті за всіма доходами, отриманими в будь-якій точці світу, але оподатковуються, якщо дохід та/або приріст капіталу виникають на Мальті;
  • Прибуток, отриманий за межами Мальти, оподатковується лише в тому випадку, якщо він переводиться на Мальту. Приріст іноземного капіталу не оподатковується на Мальті, навіть якщо він переводиться на Мальту. Також відсутні податки на спадщину, дарування чи багатство.

Окремо варто зазначити, що при отриманні громадянства за будь-якою із програм, у тому числі за програмою інвестора, необхідно користуватися послугами лише акредитованих юристів, що мають спеціальний дозвіл на роботу з отримання громадянства.