Введіть номер, приклад +380777777777

Практичні поради: допомога в організації прийому платежів для dating-сайтів

Команда Finance Business Service кожен день прагне бути максимально корисною нашим клієнтам і партнерам. Ми вже зробили своєю традицією ділитися з вами практичними порадами щодо процесу організації прийому платежів для різних типів онлайн-бізнесу. Ось і сьогодні ми вирішили розповісти про специфіку прийому платежів для dating-сайтів.

Ні для кого не секрет, що в останні роки ринок онлайн-знайомств істотно зміцнив свої позиції, тому зараз він входить в п’ятірку найбільших індустрій із середнім чеком транзакції в 5 євро. Зважаючи на особливості роботи даного напрямку, відносно невелика сума чека і досить часте проведення транзакцій через сайти знайомств роблять цю нішу привабливою для підприємців. Тому, якщо ви вже задумалися про створення власного бізнесу у сфері онлайн-знайомств, то прийміть до відома, що рано чи пізно перед вами постане питання організації прийому платежів для dating-сайту. Щоб уникнути цілого ряду помилок, ми рекомендуємо звернути увагу на наступний матеріал.

Різновиди сайтів онлайн-знайомств

Перш ніж запускати сайт для знайомств, необхідно розуміти, що в даний час їх існує велика кількість. Залежно від профілю цільової аудиторії, dating-сайти можна класифікувати так:

• сайти знайомств для пошуку «ідеальної пари». Цей тип веб-сайтів спрямований на те, щоб знайти «ідеального партнера» за заданими параметрами. Зазвичай користувачі заповнюють максимально детальну анкету, а потім алгоритми системи зіставляють профілі і знаходять кандидатів зі схожими смаками, уподобаннями, антипатіями і т. д.
  • нішеві сервіси онлайн-знайомств. Прикладом можуть бути сайти, які популярні серед певної групи людей, яких об’єднують спільні інтереси: християнські сайти знайомств, сайти знайомств для фанатів Star Wars або любителів домашніх тварин.
  • івент-сайти знайомств. Ці сайти дозволяють молодим людям, які самотні і готові до спілкування, організовувати різні заходи, де вони можуть зустрічатися особисто і знайомитися ближче.
  • персоналізовані сайти знайомств. Ці веб-сайти схожі на ті, які призначені для пошуку «ідеальної пари», але кардинальна їх відмінність полягає в тому, що користувачі можуть редагувати інформацію профілю перед кожним пошуком і не заповнювати детально первісну анкету. Подібні сервіси орієнтовані на користувачів, у яких є хоч трохи вільного часу.

Особливості організації прийому платежів для dating-сайтів

Слід зазначити, що запропоновану систематизацію необхідно враховувати в процесі організації прийому платежів, оскільки вам буде потрібно знайти не просто банк, що надає послуги еквайрингу, а постачальника платіжних послуг (PSP), що відповідає специфіці саме вашої бізнес-моделі. Найчастіше власники сайтів онлайн-знайомств очікують, що постачальники платіжних послуг зможуть задовольнити такі запити:

• підключення локальних способів оплати. Оскільки сайти онлайн-знайомств є інтернаціональними, вони об’єднують людей з усього світу. У свою чергу, важливо розуміти, що ці люди вважають за краще використовувати зручні для них локальні способи оплати. Саме тому, окрім підключення звичайних банківських карт (Visa, MasterCard), варто звернути увагу на платіжні сервіси: WeChat Pay, Apple Pay, PayPal, Google Pay, Skrill, Paysafecard та інші.
  • прямий білінг операторів зв’язку. Даний спосіб оплати дуже популярний у тих регіонах, де використання кредитних карток не є поширеним (країни, що розвиваються). Користувачі можуть здійснювати покупки шляхом зарахування платежів на рахунок оператора мобільного зв’язку. Якщо ви орієнтуєтеся на цільову аудиторію, яка проживає в умовній ПАР, Мексиці або Замбії, то можливо вам буде потрібно знайти PSP, що працює з такою моделлю проведення платежів.
  • підтримання преміум SMS-методів (Premium SMS). Цей спосіб є не менш популярним і добре підходить для мікротранзакцій. Для оплати товарів і послуг за допомогою Premium SMS необхідно надіслати текстове повідомлення за підвищеним тарифом. Сума буде миттєво списана з мобільного рахунку користувача.
  • bitcoin-платежі. Оплата послуг в криптовалюті вважається альтернативним способом, проте він досить популярний серед користувачів сайтів знайомств в США.
  • періодичне виставлення рахунків (рекурентні платежі). Модель автоплатежів є зручною і безпечною для проведення транзакцій у невеликих сумах. Саме те, що треба для dating-сайтів. Тому не варто залишати без уваги цей сервіс. Більш детальну інформацію про рекурентні платежі ви можете знайти в попередньому випуску нашого блогу.

Так чи інакше, для організації прийому платежів через сайт знайомств необхідно слідувати інструкції, про яку ми вже раніше говорили. Сюди входить вибір оператора платіжних карток, аналіз очікуваних оборотів і вивчення цільової аудиторії (в тому числі її географії), вибір платіжної моделі і пошук відповідного постачальника платіжних сервісів (платіжної системи або еквайр-банку), розробка самого сайту і підготовка необхідного пакету документів. Вимоги щодо розробки сайту і підготовки пакету документів ви зможете знайти за цим посиланням (з урахуванням деяких винятків).

Окрім цього, ми хочемо відзначити, що в разі запуску сайту онлайн-знайомств категорії 18+, вам потрібно буде забезпечити додаткові гарантії використання сервісу особами старше 18 років. Наприклад, в реєстраційній формі користувачеві необхідно буде вказати дату народження, країну проживання і мобільний номер. Для верифікації акаунта потрібно буде пройти процедуру підтвердження особи шляхом надання фото в онлайн-режимі «тут і зараз». Також, зважаючи на вікові обмеження, не може бути доступною функція реєстрації на сайті знайомств через існуючі акаунти в популярних соціальних мережах (Facebook, Google, VK) – щоб уникнути випадків реєстрації неповнолітніх або анонімних користувачів.

Звертаємо вашу увагу, що дуже часто dating-сайти відносяться до категорії high-risk бізнес-моделі, тому при виборі платіжної системи або постачальника платіжних сервісів обов’язково уточнюйте, з якими напрямками бізнесу вони працюють і чи надають рішення для high-risk клієнтів.

Замовити послугу

з нашими фахівцями

Використовуйте формат name@mail.com
Тільки літери, цифри і пробіли (від 2 до 30 знаків)