Finance Business Service
��. ����������, 72/74 03150 ����, �������
+38 044 498 56 40, info@fbs-group.com
Пн-Пт з 08:00 до 19:00 Київ
Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Програма отримання ВНЖ в Італії

Італійська Республіка - країна з найбільшим культурним надбанням та багатою історією. На її території розташовані близько півтори сотні об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО, і за цим показником з Італією не порівнюється жодна країна світу. Держава є офіційним членом Євросоюзу та НАТО з моменту її заснування і займає четверте місце за величиною серед економіки Єврозони. Тут активно розвивається машинобудування, металургія, легка, харчова, хімічна та нафтохімічна промисловість. Італія, що славиться своєю вишуканою кухнею і талановитими кулінарами, славиться як центром світової моди і стилю, батьківщиною всесвітньо відомих виробників та дизайнерів одягу. Все це пояснює той факт, що щороку країну відвідують сотні тисяч туристів. Тут широко розвинений пляжний відпочинок, а також гірськолижний і озерний туризм.

Наприкінці 2017 року уряд Італії запропонував спеціальну візу для іноземних інвесторів, готових зробити значний внесок у економіку країни. Така віза, фактично, прирівнюється до ВНЖ і дає інвесторам право після 10 років претендувати на італійське громадянство.

Умови програми

Для отримання інвесторської візи необхідно виконати одну з наступних вимог:

  1. вкласти 2 млн. євро в державні облігації Італії;
  2. здійснити інвестицію на суму 1 млн. євро в акції місцевих компаній, включаючи публічні (у випадку, якщо це "інноваційний старт" - 500 000 євро);
  3. зробити безповоротне пожертвування в розмірі 1 млн. євро в соціально важливі проекти в Італії.

Інвестиції необхідно зберегти в період дії візи. Для близьких родичів основного заявника передбачена можливість отримання візи без додаткових інвестицій.

Процедура та терміни розгляду заяв

Віза інвестора буде виділятися на 2 роки з можливістю продовження на 3 роки (у разі збереження інвестицій). Планується, що процес її отримання триватиме від 90 до 120 днів. Інвестування необхідно здійснити протягом 3 місяців після прибуття в країну. Для отримання візи необхідно також довести наявність стабільного доходу та житла в Італії (придбаний або орендований).

Відсутність вимоги щодо обов'язкового терміну проживання в Італії, проте інвестор не повинен покидати країну на термін, що перевищує 365 днів, протягом дії візи. Крім того, він повинен бути доступним за адресою, наданою імміграційній службі.

Громадянство

Через 5 років після отримання інвестора заявник може претендувати на ПМЖ, після чого, ще 5 років, він отримує право на отримання громадянства. Громадяни ЄС можуть претендувати на громадянство на рік раніше. Італія визнає подвійне громадянство.

Оподаткування

Податковими резидентами італійської Республики є громадяни, зареєстровані в реєстраційній службі за адресою фактичного проживання на території країни. В разі відсутності реєстрації фізична особа може вважатися податковим резидентом Італії, якщо проживає тут більше 183 днів на рік або якщо тут знаходиться центр її життєвих інтересів.

Ставка податку на доходи в юрисдикції залежить від розміру доходу і варіюється від 23% до 43%. Фіз.особа також сплачує регіональний податок, ставка якого може досягати 3,3%, а муніципальний податок - до 0,9%. Ставка податку на наслідування та дарування - від 4% до 8%.

У січні 2017 року в Італії було введено спеціальний податковий режим, який передбачає повне звільнення від сплати податку на іноземний дохІд при здійсненні фіксованого платежу у розмірі 100 000 євро на рік. При цьому відсутня згода реєстрації перед місцевими податковими органами для всіх контрольованих компаній та іноземних активів, а останні не обкладаються податками на спадщину та багатство. Скористатися таким режимом можуть фізичні особи, які перевели своє податкове проживання в Італію, і діє він не більше 15-ти років. В заявку можуть бути включені батьки, брати / сестри, діти незалежно від віку та їх дружини. При цьому платять додатково 25 000 євро за кожну повнолітню особу. На спеціальний режим в Італії можуть претендувати лише особи, які не були податковими резидентами Італії попередні 9 з 10 років.

Основні переваги ВНЖ в Італії:

  • Можливість подорожувати без візи по країнам Шенгенської зони.
  • Відсутність необхідності постійно жити на території країни.
  • Спеціальний податковий режим.
  • Безкоштовне медичне обслуговування
  • Високий рівень освіти в міжнародних школах та університетах.

Замовити послугу

з нашими фахівцями

Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Використовуйте формат name@mail.com
Тільки літери, цифри і пробіли (від 2 до 30 знаків)

Залишились запитання?

Замовити безкоштовну консультацiю з нашими фахiвцями

Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777

Новини

#ВНЖ #Італія
З червня посвідки на проживання оформлятимуть у формі ID- карти
З червня посвідки на проживання оформлятимуть у формі ID- карти З 1 червня посвідки на проживання видаватимуть у формі ID- карти, іноземцям і особам без громадянства. Система його оформлення і видачі затверджена постановою Кабміну від 25 квітня 2018 року № 321. До закінчення робіт по постачанню органів ДМС матеріально- технічними...
Аналіз обміну податковою інформацією та інвестування в обмін на громадянство з урахуванням перших результатів дискусії, організованої ОЕСР
Аналіз обміну податковою інформацією та інвестування в обмін на громадянство з урахуванням перших результатів дискусії, організованої ОЕСР Ще в першому кварталі 2018 року, а саме 19 лютого 2018 р. на офіційному сайті Організації економічного співробітництва та розвитку (далі – ОЕСР) було опубліковано проект консультативного документа, який закликав усі зацікавлені сторони долучитися до дискусії стосовно...
Португалія видала близько 6 000 “золотих віз”
Португалія видала близько 6 000 “золотих віз” У березні 2018 року на офіційному сайті Служби іноземців та кордонів Португалії (SEC) було опубліковано дані про учасників Golden Residence Permit – державної програми отримання виду на проживання через інвестиції. Програма була запущена 8 жовтня 2012 року і станом на 28 лютого 2018 року в...
Умови отримання британської інвесторської візи можуть зазнати змін
Умови отримання британської інвесторської візи можуть зазнати змін 28 березня 2018 року міністр внутрішніх справ Великобританії Амбер Радд (Amber Rudd) заявив, що найближчим часом планується перегляд правил та умов отримання візи для заможних інвесторів Tier 1. Чиновник нагадав, що програму вже було переглянуто у 2015-2016 роках, в результаті чого...