Finance Business Service
. , 72/74 03150 ,
+38 044 498 56 40, info@fbs-group.com
Пн-Пт з 08:00 до 19:00 Київ
Тільки літери та пробіли (від 2 до 30 символів)
Введіть номер, приклад +380777777777
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Столиця:
Рига
Форма керування:
Парламентська республіка
Площа:
64 500 км2
Населення:
2 мільйони
Валюта:
€ (EUR)

Громадянство Латвія

Як отримати громадянство Латвії

Для того, щоб отримати громадянство Латвії, іноземець повинен прожити в країні спочатку 5 років тимчасового виду на проживання, потім 5 років - по постійній посвідці на проживання (ПМЖ). А також виконати ряд важливих умов.

  • Складання іспиту на знання латиської мови на прохідній бал (мінімум - категорія В1).
  • Складання іспиту на знання основ історії і культури Латвії, а також основних положень Конституції Латвії і тексту національного гімну. Люди у віці 65 років і старше звільняються від письмової частини іспиту з латиської мови.
  • Підтвердження легального джерела доходу. Для цього претендентові на громадянство необхідно надати один з наступних документів:
  • Підтвердження легального джерела доходу. Для цього претендентові на громадянство необхідно надати один з наступних документів:
    • довідку про зайнятість від роботодавця;
    • довідку про отримання допомоги;
    • довідку з навчального закладу;
    • документи, що підтверджують виконання особою господарських або фінансових дій на території країни (наприклад, як ПП).
  • Подписание клятвы верности Латвии (процедура закреплена правилами Кабмина от 2013 года).

Якщо разом з батьком громадянство отримує дитина у віці до 15 років, необхідно подати заяву про натуралізацію дитини і документ, що підтверджує її ПМЖ в Латвії.

Хто не може претендувати на громадянство Латвії?

Існує кілька категорій осіб, яким може бути відмовлено в отриманні громадянства Латвії. До них відносяться:

  • особи, засуджені за певними статтями;
  • особи, які мають невиконані обов’язки по відношенню до Латвії (в т.ч. податкові);
  • особи, чия поведінка або дії становлять загрозу для державної або громадської безпеки країни, її демократичних і конституційних засад, незалежності та територіальної недоторканності.

Весь список можна знайти на сайті УДГМ Латвії.

Список документів для отримання посвідки на проживання в Латвії

  1. Дійсний в Латвії проїзний документ (закордонний паспорт) і ксерокопії всіх сторінок.
  2. Копія підтвердження реєстрації персональних даних та прописки загальногромадянського паспорта з пред'явленням оригіналу документа;
  3. Заповнена анкета встановленого зразка для затребування посвідки на проживання;
  4. Одна кольорова фотографія на білому фоні (3,5 x 4,5);
  5. Довідка про відсутність судимості, видана компетентною установою країни громадянства або проживання (для іноземних громадян старше 14 років);
  6. Документ, що підтверджує забезпечення необхідного прожиткового мінімуму;
  7. Документ, що підтверджує передбачуване місце проживання в Латвії (згода власника, якому належить нерухоме майно, на декларування місця проживання іноземця в належній йому власності та копію Земельної книги або договір найму або оренди нерухомої власності);
  8. Залежно від мети перебування в Латвії надаються додаткові документи, наприклад: свідоцтво про шлюб, документи про нерухомість, свідоцтво про народження, договір про навчання або роботи (оригінали і копії документів).

Більш повну і детальну інформацію ви можете отримати на сайті посольства Латвії, або дзвоніть нам за телефоном (+380444515050) або пишіть на пошту (info@fbs-group.com).

Корпоративне законодавство Латвії

Representative offices Завантажити
The Commercial Law Завантажити